donderdag 2 december 2010

O.1. De gevaren van Amalgaamvullingen

O.1. De gevaren van Amalgaamvullingen (Kwikvergiftiging, Zilveren vullingen)

en
http://hetgevaarvanamalgaam.come2me.nl/ geweldige info over amalgaam
Deze site geeft inzicht. Ik ben er van geschrokken.
Misschien dat jij ook wel eens links of rechts om je heen hebt gehoord van verhalen over amalgaam. Dat mensen beweren grandioos te zijn opgeknapt van hun gezondheidsproblemen nadat ze hun amalgaam hadden laten verwijderen. En dan zakt zoiets weer weg. Niet denkend dat het bij jou ook het geval kan zijn. Natuurlijk, ook ik heb een bult 'zilver' in mijn mond. Ik heb net even geteld hoeveel vullingen. 14 stuks hebben er gezeten. Een paar die dan helemaal versleten waren zijn vervangen met wit composiet en ik heb er vorig jaar 1 laten trekken en nu vorige week nog 2. Ik pak de aller ergsten (meer vulling dan kies) eruit en die laat ik trekken waar ik geen goed gevoel meer bij heb. De kleinere afdeling zeg maar, die probeer ik eerst met wit.
Als je even goed rond leest op de site van hierboven, dan betekent dit voor van je grijze vullingen afkomen, dat je dit met een uiterst doordacht plan moet doen. Eerst kennis, i.p.v. naar je tandarts rennen en de boel laten vervangen.
Ergens in mijn zoektocht liep ik tegen het boek van Lynne MacTaggert aan. Wat artsen je niet vertellen. (Over de gevaren van de moderne geneeskunde). Pffff. (grandioos boek overigens)!
Misschien voor tandartsen zelf ook interessant (eigen veiligheid is duidelijk in het geding).blz. 268 t/m 289. Amalgaam en het immuunsysteem, ME, MS,zwagerschap,vruchtbaarheid, haaruitval, allergieen, darmklachten, Alzheimer.

Dat ik het gehele boek een echte aanrader vindt, hoeft geen betoog. Toen ik bij het stukje: Het verwijderen van uw vullingen kwam, heb ik met grote interesse gelezen. Zal het een beetje navertellen. U moet pas uw vullingen laten verwijderen indien u vermoedt dat de vullingen u ziek maken. Hiervoor zou een test zijn om duidelijkheid te geven over de gevoeligheid voor kwik. De artsen Don Henderson en Michele Monteil van het Chelsea en Westminster Hospital en Department of Immunology hebben een eenvoudige bloedproef ontwikkeld om vast te stellen of u ziek wordt van uw vullingen.
Die test heet de Metal Specific Memory T-cell Test (MSMT).Hier wordt vastgesteld wat uw immuunsysteem 'zich herinnert' van de in de vullingen gebruikte metalen en andere.
Wanneer uw lichaam aan een indringer (b.v. een virus) blootgesteld wordt, gaat het lichaam in de verdediging en doodt de infecterende stof. Bij een latere herhaalde blootstelling aan diezelfde stof,
valt uw lichaam nog sneller en krachtiger aan, door zijn immunologisch geheugen.
Van het immuunsysteem zijn deze reakties ook te meten.
Een dergelijke test, waarbij blootstelling aan zware metalen in de industrie te meten zijn, is al jaren verkrijgbaar. Bovenstaande artsen hebben aangetoond dat de kracht van de immuunsysteemrespons op kwik en andere voor gebitsreparaties gebruikte metalen ook in gradaties aan te geven is.
Een eventuele kwikvergiftiging moet dus op basis van een algehele klinische medische en tandheelkundige geschiedenis moeten kunnen worden vastgesteld.
Nou komt het: elke individuele vulling moet met een voltmeter op zijn eigen lading worden getest, aangezien elke vulling een potentiële batterij is. Sommige klinisch ecologen doen dit.
Dit was me bij het lezen nog bijgebleven destijds: Volgens Levenson en Huggins is bij het verwijderen van de vullingen het belangrijkste dat dit in de juiste volgorde gaat gebeuren!!!!!
Dat wil zeggen, de sterkst negatief geladen vullingen het eerst.
Het overkomt veel patiënten die dus snel van hun amalgaam af probeerden te komen dat ze nog zieker werden, omdat ze geen idee hadden hoe zich te beschermen tegen de klap van de plotselinge vrijgekomen kwikdampen. Verder staat er nog dat alternatieven voor amalgaam ook een kans kan geven op gezondheidsproblemen, maar die zijn veel zeldzamer.
Eigenlijk zou je het boek moeten lezen. Met andere onderwerpen zal ik er van tijd tot tijde aan refereren.
Nu heb ik een hele fijn tandarts hier in Lichtenvoorde. Die man woont hier om de hoek zowat. Cryptisch  omschreven voor mijn plaatsgenoten. Ik heb mijn verhaal proberen uit te leggen en hij neemt mij serieus en probeert me zo goed mogelijk te helpen.
Met dit verhaal in mijn achterhoofd, dacht ik dat ik mogelijk eerst moest uitvissen hoe ik dit proces het best aan kon pakken en dat ik daar mijn eigen tandarts ook mee zou overvragen.
Ik heb de moeite getroost om een biologische tandarts te raadplegen. Het was al een hele happening voor mij om daar uberhaupt fysiek te komen en toen ik vertelde wat ik wilde, kwam ik lelijk van de koude kermis thuis. In no time wist ik dat deze tandarts hier niks mee kon. Erg vreemd.
Nu vraag ik mij dan toch af: hoe kan het dat ik als leek hier gewoon alles met een beetje zoekwerk bij elkaar kan vinden en dat artsen/tandartsen/specialisten en alle gasten die vaak voor flinke bedragen pas te consulteren zijn, allemaal opleidingen hebben genoten van hier tot ginder, dat die allemaal nergens van weten.
Help, ik snap het niet.
En dan voel ik die blikken van: die heeft het tussen de oren en het hele scenario.
Ik heb wel eens voor een boektitel : Spookjesverhalen voor na 1001 klacht , in gedachten gehad. Maar het zou veel te soft zijn. Ik denk dat we het allemaal heeeel duidelijk moeten uitspellen.
Van puur gif – zou een betere titel worden.
Ook wil ik graag een favoriete website van mij doorgeven,
http://www.wanttoknow.nl/overige/gif-in-je-mond/ is hier van toepassing. Ik mag graag onafhankelijk van elkaar, een duidelijke visie lezen over een onderwerp.
Mijn conclusie is dat we kwik kunnen missen als kiespijn!
Ben je nog niet overtuigd, op you tube is dit ook nog een aardige:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten