maandag 13 december 2010

0.4. Leaky Gut

Leaky gut ofwel in het nederlands lekkende darm.
Aanvankelijk had ik er nog nooit van gehoord. Ik las erover en viel compleet van mijn geloof af. Hier werd ik heel warm van. Eerst was het moeilijk om er wat over te vinden, maar gaandeweg bleek dat er info te over is.

http://www.circadian.nl/lekkende-darm/
http://www.lucvanoost.be/meeruitleg/Lekkendedarm.htm
Weer begrijp ik er niks van dat in mijn reguliere wereld hier niks over was gezegd. Je hoeft geen Willie Wortel te zijn om hier wat van te begrijpen. 
Een werkelijk warme aanbeveling gaat hier naar uit;

In het boek NO MORE HEARTBURN (zuurbrand)- Stop the Pain in 30 Days-Naturally, van Sherry A. Rogers, M.D. vond ik een prachtige aanvulling, een heel hoofdstuk over leaky gut.
Hoofdstuk 5  
Helen van binnenuit.  
Hoe ontstaan voedselallergieën?
Wat zijn in het algemeen in uw dagelijkse leven oorzaken die leiden tot een LGS?
  1. een abnormale darmflora( b.v. ongewenste bacteriën, parasieten, protzoa en gisten)
  2. chemicaliën die de darm irriteren (b.v. ingenomen alcohol en voedseladditieven, geinhaleerde formaldehyde van bijvoorbeeld, nieuw vloerbedekking; of, het ergst van alles, medicijnen als NSAID's, Motrin, Aleve, en Advil)
  3. Voedsel allergieën
  4. (emotionele) stress
  5. genetische en verworven enzym deficiënties (b.v. Lactase deficiëntie, waardoor u diarree krijgt van zuivelprodukten, en coeliakie (glutenintolerantie of allergie) door het eten van tarwe en daardoor malabsorbtie), en meer.
De leaky gut oorzaken, een cascade (waterval, aaneenschakeling van) onbehandelbare symptomen.
Tabel 9 Oorzaken van een Leaky Gut Syndroom:
-intestinale dysbiose (Candida, etc.) -Autoimmuunziekten
-medicatie (NSAID's, etc.) -Spijsverterings insufficienties
-voedselallergie -Slechte voeding
-Chemical Sensitivity -Voeding deficienties
-Coeliakie(gluten), malabsorptie -en meer

Tabel 10 De Leaky Gut oorzaken:
-Voedselallergie (dus de vicieuze cirkel)
-Chemical Sensitivity (chemische overgevoeligheid)
-Brain Fog/ toxische encefalopathie (giftige hersenziekte)
-Autoimmuun ziekten (Rheumatoide Artritis, etc.)
-Voeding deficienties(tekorten)
-Ziekten als Chronisch VermoeidheidsSyndroom, Fibromyalgie, etc.)
-Geirriteerde Darm Syndroom (IBS/irritable bowel syndrome)
-Depressie
-en meer

Gemeenschappelijk scenario voor Leaky Gut Syndroom
Hoe te testen en hoe te behandelen.in 8 fases.
-Herken en diagnostiseer, zodat je zelf de oorzaak vindt.
Om LGS te diagnostiseren, doe een intestinale doorlaatbaarheidstest-een gemakkelijk uit te voeren urinetest thuis.Uw dokter hoeft slechts een verwijsbriefje te schrijven en je noemt het 800 nummer van het lab...... pfff, (hier ga ik in Nederland al de mist in, maar het is allemaal bekend dus we knokken hier verder)).
Zodra bevestigd wordt dat U een leaky gut hebt, kunt U zoeken naar de oorzaak. Een andere test, een uitgebreide spijsverterings test brengt dan duidelijkheid.
(is CDSA-test, comprehensive digestive stool analysis).
-Verwijder de oorzaak, of het nu een voedselallergie is, of een overmaat van Candida of een iets anders, ontdoe U ervan. (ze verwijst hier naar andere hoofdstukken als, je bent wat je eet, genezen van de meest gemiste oorzaak van de zieke darm, en bacteriën, de goeie, de slechte en de dodelijke).
-Herstel van de gunstige-goede bacteriële darmflora door middel van probiotica. Met ander woorden, zorg dat de goede bacteriën die in de darm behoren terugkomen, en versterk daarmee het darm-immuunsysteem.
-Versterk de spijsverteringsenzymen
-Herroep de totale overlast, zodat chemische sensitiviteit niet langer de darm kan beschadigen (m.a.w. stel U niet langer bloot aan chemische prikkels zodat de belasting stopt), omdat alle ontgifte chemicaliën via de darm hun weg naar buiten moeten vinden.
Hierbij blijven ze de darm aantasten en wordt een lekke darm in stand gehouden. Het is belangrijk om te leren hoe je de belasting van chemicaliën af kunt wentelen.
-Hetstel de functie van de darmwand door genezende nutriënten zoals fructo-oligosaccharides (FOS), L-glutamine, boterzuur en door rectificatie van gediagnostiseerde voedingsprofielen.
-Herstel een goede darmfunctie door het toevoegen van vezels aan het dieet, kauw grondig, drink puur schoon water, heb vreedzame maaltijden, doe dagelijks fysieke oefeningen, en los uw emotionele stress op.
-Rectificeer de oorzaak, het is nodig dat U NSAID´s limiteert en alcohol en cafeïne in dit stadium. En, U moet Uw dieet aanpassen zodat U geen voedsel meer eet waar U allergisch voor bent. Als U doorgaat met foute eetgewoonten, zal uw lekke darm steeds terugkeren.


Van Bonusan zijn via de Roode Roos in Den Haag potten L-glutaminepoeder te bestellen van 200 gram. Fantastisch spul! Tip, via een orthomoleculair arts of natuurarts, misschien een homeopaat, vraag en wordt op weg geholpen.

Het is geen wonder dat LGS zo vaak voorkomt. Kijk naar al de dingen die in Uw leven zo vaak voorkomen, en de medische praktijk zoals wordt bedreven,
-medicatie bij elke pijn met NSAID´s, zonder de oorzaak te vinden.
-veelvuldig gebruik van antibiotica, zonder de oorzaak te vinden waarom of deze persoon zo kwetsbaar is voor infectie
-het eten van chemische toevoegingen-kant en klaar voedsel
-niet regelmatig testen of er ook nutrient tekorten zijn
-kwalitatief steeds minder voedingswaarde door een zwaarder belast milieu

Het trieste is dat LGS vaak voorkomt, maar nog triester is dat het nagenoeg niet herkend wordt. (lees ook dus niks aan gedaan- je bent het vogeltje voor de kat) Iemand zei over LGS, het is alsof je een huis probeert te bouwen op een fundering die in de fik staat. Kansloos!

Kun je je er iets bij voorstellen wat het voor frustratie moet opleveren als je met klachten bij een arts komt zonder kennis hierover en dan te maken krijgt met het gangbare psychogeneuzel, puppietraining (CGT), pillen die de zaak erger maken, onbegrip, witte jassen maffia en terreur, want zij zijn deskundig en zullen jou wel eens even zeggen hoe het moet. Of ze doen niks, kraken jouw visie af dat er fysiek niks mis met jou is maar dat je naar de psychiater moet.
God sta mij bij. God, ik weet dat ik niet mag vloeken. God weet wat een verzoeking het is.
Zie het stukje: dit is waar mijn hart om huilt
Ik weet maar al te goed dat er non-believers van de zorg zijn die er schijnbaar alles aan doen om MCS het label psychisch in de schoenen te schuiven. Bah, nonsens.
Dat het vastzit op de kleingeestige vermogens van deze mensen omdat ze totaal geen kennis van zaken hebben, maar zich wel beroepen op het feit dat ze kundig zijn omdat ze ooit een bul hebben gescoord. (lees dat ze kennis hebben van wat ze geleerd hebben en daar zat geen MCS-toxicologie bij)
En biedt daar als doodzieke mens maar eens tegenop.
Je kan dan alleen nog maar in je eigen isolement je wonden likken en proberen te wachten tot het de volgende dag gaat worden, ondertussen in gedachten uiting te geven aan je frustratie. Je bent niet eens in staat om een flinke wandeling te maken of een uurtje te sporten om stoom af te blazen. Hooguit kun je actief het Wilhelmus het achterste voren opboeren in het Swahili.
Waar zijn alle betweters op dat moment? Wie helpt je? Even Apeldoorn bellen?
Ik troost me steeds dat er steeds meer plekken in de hele wereld komen met erkenning, Japan en Oostenrijk hebben het ingezien, anderen zijn een stuk verder, hier moet er een moment komen dat het kwartje gaat vallen. Sorry zeggen welgemeend, zou mij ook heel goed doen!!!  
En intussen, God a.u.b. laat er niet meer slachtoffers vallen.

Overal is hulp voor. Mannetjes die komen helpen bij waterschade. Een vreemde vogel in je tuin met een raar uitstekende vleugel, daar bel je de dierenambulance voor en als het meezit zijn ze er zo met 2 man sterk om 'm op te halen. Alle gevonden zeemeeuwen en zeehondjes, daar steken vrijwilligers hun handen beschermd met rubber werkhandschoenen voor uit de mouwen om de diertjes te ontdoen van derrie en blubber en worden lekker gewassen en mogen aansterken tot ze het zelf weer kunnen. Het asiel haalt het weglooppoesje met plezier op. De ambulance neemt de botbreuk- en ongeluk-gevallen mee naar de eerste hulp. De dierenarts is er snel als je als boer zegt dat er iets acuuts is. Maar als MCSer,....
probeer maar eens iemand te vinden voor passende hulp. De aandoening heeft geen erkenning, bestaat mogelijk niet eens. Onbegrip. Onlangs is mijn huisarts al na 2 jaar hier bij huize Laarveld op bezoek gekomen. Dat heb je niet zomaar voor elkaar hoor.
Ik zou wel eens willen weten, hoe andere mensen zouden reageren, die bijvoorbeeld diabetes hebben of whatever, omdat je dokter niet weet wat hij met jou aanmoet, wacht hij rustig af en doet niks. 2 jaar. Ik denk dat er mensen in staat zijn hem over zijn bureau en computer aan de blousekraagpunten omhoog heen te trekken en te blaffen wat dat voor onzin is om iemand aan zijn lot over te laten. Ik heb er de spieren niet voor, maar ik zou het graag es bekijken.
Het voelt net als dat je met een open scheenbeenbreuk bij de dokter zou komen, het bot steekt eruit-geen twijfel mogelijk- en de dokter geeft je een bril.
Maar dokter ik heb geen bril nodig, mijn been doet zeer, daar zit de pijn. Nee, zegt de dokter, je ziet het niet goed, jij krijgt een bril. En maak er geen punt van, want het wordt vergoed door je zorgverzekeraar, dus wees maar blij.
En als je dan nog eens probeert, dan mag je oppassen dat je geen pillen scoort die dwang en hallucinaties bestrijden of je mag naar de psychiater.
Misschien gaat mijn waarheid wel boven sommige petjes.

Even bij de les blijven , de lekkende darm.
De beste test bij een Leaky Gut.
De intestinale doorlaatbaarheidstest is de beste diagnose voor leaky gut. Deze test houdt in een oplossing te drinken met 2 suikers, lactulose en mannitol. De darm is nogal ondoordringbaar voor lactulose, zodat het niet zomaar kan verspreiden over de darmwand. Lactose is een drager-eiwit, en neemt energie en werk om het over te brengen. Aan de andere kant, mannitol zou makkelijk moeten absorberen door de darmwand, zonder probleem.
Het protocol gaat als volgt, neem een urinemonster vooraf. En drink nu vervolgens een mengsel van de 2 suikers, en neem hierna dan weer een urinemonster. Door het meten van de waarden en ratio´s van de 2 suikers in de urine, kunnen we zeggen hoe goed of we kunnen absorberen, of de darm lek is of niet, of het om malabsorbtie gaat (suggestief voor coeliakie, ernstige voedselallergie, parasieten, ernstige colitis, en vele andere problemen). Wanneer de lactulose fluit door de darm en het verzamelt zich in grote mate in de urine, is het een duidelijk teken dat de darm is lek of hyperdoorlaatbaar. Wanneer mannitol zich niet makkelijk verspreid door de darm, dan weet je dat er nogal wat schade is, en mogelijk serieuze malabsorptie voor zeker nogal wat deeltjes.
Als beide, zowel lactulose en mannitol slecht worden geabsorbeerd, dan is er bewijs genoeg voor een serieuze 6 maanden proef voor een glutenvrij dieet. Het dieet dient niet alleen glutenvrij, maar totaal graan/vrij, melkvrij en disacchariden (suikers)-vrij, en het kan wel 2 jaar duren in een ernstig geval van coeliakie of de Ziekte van Chrohn.
De Ziekte van Chrohn is een ernstige vorm van colitis waarbij veel pijn, slijm en bloed is. Veel medicijnen die worden voorgeschreven maken de darm nog lekker. Wanneer medicijnen falen, wordt het beschadigde deel chirurgisch verwijderd. U kunt dan nu wel denken dat het volgen van een dieet een hoge prijs is die betaald moet worden, maar dat is zeker ook een deel van je darm laten wegnemen en weggooien om vervolgens de rest van je leven een stoma te moeten dragen om je stoelgang in op te vangen. Daarnaast, deze operatie leidt tot een gedaalde absorptie van nutriënten door het verlies van de darm.Daarbij maakt het U een risicovoller persoon voor darmkanker en andere ziekten.
Nog meer reden dat de zieke, steeds zieker wordt en in een vicieuze cirkel komt wanneer er alleen een beroep op medicijnen wordt gedaan.

De vloek van constipatie (verstopping, harde of uitblijvende ontlasting).
Vitamine C flush
Het Pure Lichaams Programma
De Magnesium Flush
Genezen van de Leaky Gut
Schil de lagen af van de oorzaak
Houd deze voedingsstoffen (zolang de darm niet geheeld is worden de supplementen nauwelijks in het lichaam opgenomen- voor vitaminerijk riool)
Verder dan de Leaky Gut: de Totale Belasting

Totale belasting is een ander belangrijk concept dat de reguliere geneeskunst negeert. Omdat men zich niet op de totale belasting richt, is het een andere krachtige reden waarom veel mensen nooit beter zullen worden. Testen op totale belasting houdt in, kijken naar alle dingen die bijdragen aan de symptomen.
Als, bijvoorbeeld, de oorzaken van de geïrriteerde darm symptomen, Candida en voedselallergie zijn, maar U behandelt alleen Candida, U zult niet beter worden. Zelfs als de Candida verdwenen is. In meer gecompliceerde gevallen, gaat het om leaky gut, voedingsstof tekorten, en parasieten.

Vele gebieden van het 'moderne' leven dragen bij aan de onzichtbare totale belasting- U bent er niet altijd tegen opgewassen, noch kunt U het altijd goed krijgen. Maar bij het toenemen van Uw kennis, van de onzichtbare gevaren bent U wel beter in staat om voor U zelf op te komen wat betreft dit deel van de totale belasting, omdat U er wat aan kan doen. Kantlijn: verminder de totale belasting van uw lichaam voldoende om het in staat te stellen zichzelf te genezen.
Laten we eens kijken naar een voorbeeld van onzichtbare technologie dat stilzwijgend bijdraagt aan de totale belasting: bestraald voedsel. Vaak zonder dat het op het etiket vermeld is worden, veel garnalen, kruiden, aardappelen en andere produkten bijna routinematig bestraald. Als resultaat, veel problemen ontstaan hierdoor:
-de inoniserende straling draait een deel van de voedsel bestanddelen in nieuwe entiteiten genaamd unieke radiolytische producten (URP's). Deze hebben we nooit eerder gezien en zijn ook nooit getest. Deze mutagenen, stoffen kunnen onze genetica veranderen en kunnen kanker produceren. Veel URP's zijn cytotoxisch(giftig voor cellen), of toxisch voor de cellen.
-Het bestralen van voedsel vermindert het vitaminegehalte door daadwerkelijke vernietiging van enkele van de vitaminen.
-bestraling doet nog een ding om de toxinen te inactiveren die geproduceerd worden bij schimmels in voedingsmiddelen. Deze schimmeltoxinen(mycotoxins) zoals aflatoxin A1, zijn enkele van de meest potente oorzaken van kanker die bekend zijn bij wetenschappers.
-ook zijn sommige soorten ervan Samonella bestralings-resistent,evenals sommige soorten schimmel
Kosmopolitische schimmel die op een constante manier gedurende het hele jaar aanwezig kan zijn op verschillende planten die ze met een zwarte laag bedekt. In cultuur worden slijmerige, roze tot zwart gekleurde kolonies gevormd: de conidia zijn bolvormig tot ellipsoïd, en ontstaan gelijktijdig uit kleine denticulae op de vegetatieve hyfen. Deze niet-kenmerkende conidia zijn niet identificeerbaar in luchtstalen en de telling van deze schimmel moet dus in cultuur gebeuren.
Aureobasidium wordt vaak in kleine hoeveelheden uit de lucht van woningen geïsoleerd. De concentraties overschrijden zelden 100 KVE/m3; de vochtige conidia verspreiden zich inderdaad niet gemakkelijk in de lucht. Deze schimmel bedekt vooral de vaak vochtige plaatsen zoals de onderkant van vensterramen, de plaats waar zich het condenswater opstapelt, ofwel in de badkamer, bijvoorbeeld op de voegen van de badkuip. Aureobasidium werd eveneens aangetroffen in stof van matrassen en vloertapijten, in abnormaal vochtige woningen. Aureobasidium kan er zich ontwikkelen en hoge concentraties bereiken.
Het is een niet te verwaarlozen soort in de pathologie. Zij wordt geassocieerd met diverse allergische ademhalingsproblemen zoals astma. 


ADEMHALINSMOEILIJKHEDEN IN VERBAND MET AIRCOSYSTEMEN WERDEN EVENEENS GECORRELEERD MET DE AANWEZIGHEID van Aureobasidium.
... wanneer U een lekke darm hebt, raadt eens? Deze bestralings-resistente schimmels en hun toxinen kunnen direct passeren van de darm de bloedstroom in (genaamd translocatie) en zelfs ook zo in je hersenen.

Het kan vreemd lijken dat de lucht in Uw huis van invloed is op het genezen van uw darm of welke andere aandoening dan ook, maar het is wel degelijk van belang.Het heeft zelfs een enorme invloed op het weer, of je geen kanker krijgt of een ziekte. Schone lucht, voedsel en water zijn primair in genezing en goed gezond blijven.

Chronische ongezonde ontsteking ontstaat wanneer het lichaam niet efficiënt kan herstellen van beschadigde weefsels en ontsteking hangen. Een voorbeeld hiervan is wanneer de totale schade aan de weefsels en cellen in je lichaam groter is dan het systeem kan verwerken. Je kunt je afvragen waarom zou er meer schade ontstaan aan het lichaam dan het aankan? Schade dat het gevolg is van zowel fysieke trauma's en buitensporige schade door vrije radicalen door antioxidanten uitgevinkt. Daarom wanneer de levensstijl van een persoon zodanig is dat meer giftige vrije radicalen betreden zonder voldoende anti-oxidanten te neutraliseren, schade in weefsels en cellen optreedt. Onbemande vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor ernstige ziekten zoals hart-en vaatziekten en kanker. Ontsteking bestendigt wanneer het lichaam een tekort aan vitale enzymen, eiwitten en vetzuren die nodig zijn om volledig herstel van de schade gestart.
Een belangrijke oorzaak van ontstekingen zijn giftige voedingspatronen en een slechte darmgezondheid. Gluten en caseïne zijn twee zeer inflammatoire eiwitten die de darmen ontvlammen en zijn verantwoordelijk voor lekke darm syndroom. Leaky gut syndroom doet zich voor wanneer eiwitten gaan van de darmen in de bloedbaan. Het lichaam herkent deze eiwitten als een bedreiging en alarmen u door pijn en ontsteking dat er iets mis is.


In alle gevallen, de ernst en de prevalentie van ontstekingen die we voor staan is een gevolg van giftige voeding, milieu en stress in combinatie met een gebrek aan voldoende enzymen en voedingsstoffen. Supplementen en gezonde eetgewoonten en levensstijl veranderingen kunnen keren chronische ontsteking en alle ongemakken die komen mee. 
 
Wat info mogelijkheden:

incl. behandelmogelijkheden
http://www.ziekdoorvoeding.nl/watisleakygutsydroom.php
Engelstalige sites over leaky gut syndrom geeft meer,
www.ei-resource.org
http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://www.ei-resource.org/illness-information/environmental-illnesses/leaky-gut-syndrome-%28lgs%29/&ei=sTMGTe3JL4qUOpzqoKcB&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB4Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dei%2Bresource%2Borg%2Bleakygut%26hl%3Dnl%26safe%3Doff%26rlz%3D1B3WZPB_nlNL361NL409%26prmd%3Div

Geen opmerkingen:

Een reactie posten