zondag 24 oktober 2010

voordelen van MCS

MCS hebben heeft ook wat voordelen.
Ik kan meteen vertellen dat het never nooit tegen de nadelen opweegt.
Zal de voordelen te pas en onpas gaan noemen. Ik wil rechtop blijven, hoe dan ook, met of zonder hulp van anderen. (het liefst natuurlijk WEL met passende hulp!, dat wil ik altijd nog).
Een voordeel van MCS is dat je opeens als 'je erdoor knapt', beschikt over alle tijd van de wereld.
Je hebt tijd om na te denken. En vooral te lezen.(geldt niet voor allemaal, want sommigen lukt dit zelfs ook niet). Door mijn Voetreflexologie had ik al een mooie 'boekenplank' aangelegd. Lezen is een hobby van me. De enige die ik niet heb hoeven opgeven. Het is mijn redding geweest.
Ik heb tegenwoordig tijd om op internet te zoeken. Het is 1 grote snoepkast als je weet waar je moet zoeken.
En als een groentje met de eierbarsten nog achter mijn oren heb ik inmiddels mijn weg gevonden op het web.

Ik ben heel dankbaar voor wat ik allemaal heb mogen leren. (niet dat alles even mooi was, want ik raakte vaak geemotioneerd, boos, verdrietig en heb regelmatig hier zitten huilen toen tot mij doordrong hoe de wereld echt is.) Maar ik heb kennis van zaken gekregen. 

Deze kennis wil ik delen met jou. Ik heb zeg maar vast voorgelezen. Ik heb immers tijd, die jij misschien niet hebt. Geloof niets van mijn verhaal wat je niet past, maar ontdek zelf. Met de beste bedoeling geef ik een samenvatting van uren, dagen weken maanden van lezen in deze 2 jaar van doorspitten. Zo gratis voor het bekijken. Omdat ik een missie heb. Ik wil dat het ons mensen allen beter gaat. Ik wil dat we bewust/wakker worden in inzien dat we met een andere visie en andere keuzes het leven leefbaar kunnen houden.
Ik wil dat er door alle bedrog en leugens doorheen geprikt wordt. Niet dat de dokters, notarissen, de pharmaceuten, de banken, de beleggers, de pensioenfondsen, ziekenhuizen, politici, rechters en ik ben vast wat vergeten in dit rijtje het predicaat nog langer meekrijgen van: zij hebben er voor geleerd dus zullen ze wel het beste met ons voorhebben. Niet dat er in deze groepen geen juiste mensen werkzaam zijn, maar we moeten af van die heilige sokkels. En wanneer dan duidelijk is dat er iets niet in de haak is, moet dat open en eerlijk, fair worden rechtgezet.

Ik hoop met dit blog gewone mensen te motiveren, desnoods te prikkelen. Mensen die net als ik zonder poespas en gezeur overal over zijn opgegroeid. Die elke dag hun best doen, maar ervaren dat ze tegengewerkt worden. Dat we misbruikt worden door in goed vertrouwen leugens te geloven.
En wanneer je erachter komt, wat wil je dan doen?
Precies, we gaan onze krachten bundelen. We informeren elkaar zo duidelijk mogelijk. Er is werk aan de winkel. Nee dokter, we hebben geen aandoeningen die psychisch zijn. Laat die DSM-IV 'bijbel' maar voor het oud papier. Beter nog, maak er pleepapier van, dan kan het voor de juiste shit worden gebruikt. Als iedereen die een diagnose krijgt uit deze hoek, eens echt goed zou worden bekeken en er zou liefdevol en met tijd en aandacht gekeken en gehandeld worden, dan was er waarschijnlijk geen pil meer voor nodig.

Mijn voordeel van MCS is dat ik op tijd dit circus heb ontmaskerd.
Verder door MCS te krijgen, beschouw ik het als een slimme redding van mijn lichaam om de noodtoestand af te kondigen. Als slechte ontgifter met een overload is je kans op kanker aanmerkelijk groter dan gemiddeld. (nee, dit is natuurlijk niet zo mooi). Maar nu ik te weten ben gekomen wat mijn lichaam nodig heeft, wat er aan de hand is, ben ik in staat om gehoor te geven aan wat mijn lichaam vraagt. Ieder heeft genoeg jonge mensen met kanker eerder uit zien vallen. Een gruwelijke impact, onwetend vaak wat te doen in dit soort situaties. Mijn voordeel is dat ik vooraf hierover heb na kunnen denken. Ik ben dankbaar daarvoor.

Daar waar anderen zich voordeden als deskundig, heb ik leren doorzien wie wel en wie niet kundig is. En mensen die oprecht open staan en ook die de schijn ophouden. Mijn grote gevoeligheid (HSP) leer ik nu om veel efficienter te gebruiken. Daarom laat ik me vanaf nu helemaal niks meer wijsmaken.

Ergens las ik een stukje; begin 1900 stonden de dorpsdokter en de pastoor en de industrieel met elkaar te praten. Die zin met ; houdt jij ze dom, dan houd ik ze arm, maakte grote indruk op mij.
Als ik zeg dat er eigenlijk niet zoveel in die eeuw is verandert, dan zullen er waarschijnlijk lezers afhaken en denken van, maar Loes hier ga je te ver. Geloof me niet, ga zelf op zoek naar de waarheid.

//Het was een harde, nare les. Op het moment dat ik nog helemaal voor pampus lag en hoopte dat mijn huisarts mij nu op waarde wist te schatten en in te zien dat hij in mijn geval onjuist had gekeken naar de gang van zaken toen wij het verslag van de internist met zijn bevindingen netjes aan de huisartspraktijk hadden bezorgd, had ik de hoop dat alles goed zou komen. Niks was minder waar. Naar de psychiater alvorens Herr Arzt mij te woord kon staan, is op dat moment een keiharde knal voor mijn kop geweest. Gewoon je laten verrekken. (ook heel elegant om een diagnose van een collega-een specialist inzake, compleet te negeren, een diagnose die niets te wensen overliet).
Wat is hier nu zo mooi aan, wat is het voordeel? Nu ik geef toe, ik heb lange tijd geen enkel voordeel gezien. Maar na een week of zo, heb ik gezegd, Loes je weet hoe de wereld is, je moet het ermee doen. Ik heb het overleefd. Als ik dood ga, dan ga ik dood. Door deze reakties, kom je compleet los van de illusie dat dokters het altijd goed met je voorhebben. Hippocrates gezworen of niet, wat stelt het voor? Weer benadruk ik, dit is nu zo belangrijk om erkenning te krijgen voor MCS.
Anders kunnen ze zich maar blijven verschuilen achter: das haben wir nicht gewusst. En ze hoeven het dan niet te weten, want het zit niet in hun pakketje.
Ik heb geleerd alleen vanuit de kracht van mijn eigen zijn te kunnen leven. Je komt alleen op deze wereld, je verlaat alleen deze wereld. Tussendoor loop je met anderen stukken samen van jouw levensweg. Iedereen doet het zo goed mogelijk met de kennis die je dan hebt. Je hebt de keuze om te bedanken voor mensen die je kwetsen. Daar hoef je je levensweg niet mee te delen.
Ik voel me bevrijdt van dit soort mensen en zaken die niet goed voor mij zijn.
(het lost je problemen overigens niet op, op de korte termijn).

Nog een voordeel van MCS vind ik dat ik me ontdaan heb van al die ballast en spullen die niet goed voor me zijn. Iedereen heeft een goed dak boven zijn hoofd nodig, schoon drinkwater, goede voeding, een veilige vredige omgeving en natuurlijk liefdevolle mensen.
Het is heerlijk om schoon te leven. Zonder ballast wordt je leven zoveel lichter.

MCS geeft mij levensinzicht, gezondheidsinzicht, het brengt me naar de essentie van de natuur. Het respect voor de mens, de dieren, de planten, de bomen, schoon water en voeding, voor de aarde waarop we mogen wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten